ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Παγκόσμια Ημέρα Nόσου Αλτσχάιμερ 2015

 «Η Νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους». Με αυτό το σύνθημα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ στις 21 Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης του κοινού με σκοπό την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

  1. Περισσότερα από 1500 άτομα ηλικίας άνω των 60 έκαναν νευροψυχολογικά τεστ μνήμης σε 10 σημεία σε όλη την Αθήνα, στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», σε συνεργασία με τους Δήμους Αθηναίων, Αγ. Βαρβάρας, Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, επιστημονικά σωματεία κ.ά.
  2. Υλοποιήθηκαν τρεις Ενημερωτικές ομιλίες για τη νόσο Αλτσχάιμερ για το ευρύ κοινό με θέμα: «Η νόσος Aλτσχάιμερ μας αφορά όλους» και ομιλήτρια την Δρ Π. Σακκά, νευρολόγο-ψυχίατρο, πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και την νόσο Alzheimer.
  3. Δόθηκαν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις,  στις οποίες εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, ενημέρωσαν το κοινό για την άνοια και κάλεσαν όλους όσοι ενδιαφέρονται, να επισκεφθούν τα Κέντρα Ημέρας και να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
  4. Προβλήθηκε τηλεοπτικό σποτ για τις εκδηλώσεις στους σταθμούς ALPHA, MEGA, ΣΚΑΙ, ΑΝΤΕΝΝΑ και ΕΡΤ.
  5. Μεταδόθηκε ραδιοφωνικό σποτ σε σταθμούς εμβέλειας από Αθήνα έως Άργος, Λαμία, Εύβοια, Πάτρα.
  6. Έγιναν καταχωρήσεις στις εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και REAL NEWS.
  7. Αναρτήθηκε ενημερωτικό banner στους σταθμούς του μετρό καθώς και σε ιστοσελίδες ιατρικού και ενημερωτικού περιεχομένου (skai.gr, in.gr, ygeiaonline.gr, newsbeast.gr, novasports.gr κ.ά.)
  8. Προωθήθηκε η Διακήρυξη της Γλασκώβης, μια πρωτοβουλία της Alzheimer Europe, η οποία εγκαινιάζει τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών προκειμένου για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Σχεδίου για την Άνοια και τη Δημιουργία Εθνικών Στρατηγικών Σχεδίων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η νόσος Alzheimer αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα. Επί των ημερών μας γίνεται εντατική επιστημονική  προσπάθεια για την ανάπτυξη ριζικών θεραπειών και στο εγγύς μέλλον αναμένονται νέες πιο  αποτελεσματικές φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Μέχρι τότε, η αυξημένη εγρήγορση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις διαστάσεις της νόσου είναι εξαιρετικά σημαντικές.